Gå videre til hovedindholdet

Tænk positivt - især når du har behov for at give negativ kritik

Faktisk vil de fleste af os helst ikke se det i øjnene. Men det hænder, at vi står i en situation, hvor man bare skal have lettet trykket og bare må brokke sig.

Det er så lige i det øjeblik, at du skal træde på bremsen og lige have styr på den rette strategi. Hvorfor, spørger du sikkert?


Sagen er nemlig den, at negative udtalelser (som brok jo typisk er), påvirker hippocampus, der er den del af din hjerne, hvor hukommelsen blandt andet sidder.

Negativ kritik påvirker ikke kun dig selv psykisk, nej det påvirker også den, som hører på det. Uanset om det er kundeservice, en ekspedient eller en god veninde, som lægger øre til.

Som strategi bør du fremadrettet bruge ”burgermetoden”, altså ros-ris-ros (brød-bøf-brød).
  1. Start med at give generelt ros om situationen, omgivelserne, produktet, virksomheden, personerne bag osv.
  2. Giv så den berettigede kritik, men husk at være specifik
  3. Slut af med en specifik positiv bemærkning
Nu har du pakket din kritik (brok) ind i en burger, og modtageren er derfor meget mere opmærksom og har lyst til at hjælpe dig.

Det sidste punkt, og måske det vigtigste i din ”kritik-strategi”, er at kunne ’glemme’, se fremad og komme videre.

Ja, du fik en parkeringsbøde. Ja, skiltet var delvist skjult bag en busk. Ja, det er sure penge at skulle af med.

Kom af med kritikken, lær af fejltagelsen, se fremad og kom videre. Livet leves jo i nu'et og ikke i fortiden.

Hvis ikke du gør det, kan al den negativitet ophobe sig i din krop, sætte sig som spændinger, der gør livet endnu mere surt for dig selv og for dine omgivelser.

Det er lige præcis derfor, du skal sørge for at få nogle gode stunder hos din massør med jævne mellemrum; massage vil nemlig afhjælpe spændingerne i din krop og dermed fjerne negativiteten.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Vil dine nytårsforsætter mon lykkes denne gang?

Hvis ikke, så kan jeg hjælpe dig på vej Du har måske allerede en smule skyldfølelse, når du læser dette… Især hvis du, som så mange andre, har lovet dig selv, at i det nye år er slut med at ryge, drikke for meget, at spise for meget kød - især de der gode burgere , som man altid lige kan nuppe en enkelt af på vej hjem fra arbejde. Du har måske lovet dig selv at træne op til en halvmaraton sidst på sommeren eller starte hver morgen med yoga og gymnastik? Uanset hvad du har lovet dig selv - ofte i en tilstand som gør dig ude af stand til at bestå en spiritusprøve de første par døgn - så falder du med stor sandsynlighed tilbage til sidste års adfærd. Faktisk viser indtil flere undersøgelser, at 9 ud af 10 ikke når i mål med de nytårsforsætter, de satte sig. Og ja … jeg indrømmer gerne, at jeg tidligere også har været blandt de 9 førstnævnte, men nu har fundet noget, der virker for mig. Men hvorfor har vi egentlig så svært ved at gøre de ting, som vi ellers godt ved er godt f

BERLIN - Ich liebe dich ...

BERLIN - Ich liebe dich ... En af de store årligt tilbagevendende begivenheder, der rækker så langt tilbage, at man vel nærmest nu må kalde det for en tradition, er turen til Berlin. Selvom det denne gang var det længste ophold vi har haft i Berlin, så er det altid for kort. Afskeden gør altid én noget sørgmodig. Men så har man jo alle de dejlige oplevelser at tænke tilbage på ... og ikke mindst de mange fantastiske tøj, sko og andet køb, som fylder kufferten så godt op, at man må frygte det værste, hvis den sprang inden hjemkomsten. Oplevelser ja ... Dem har der været mange af også denne gang ... Og jo da, selvfølgelig besøgtes de mange traditionsrige turistfælder, som altid skal ses - for ellers har man jo ikke været der (red. Berlin). Brandenburger Tor , Alexanderplatz og KaDeWe er altid et besøg værd. Men det er nu kærligheden til en bestemt bydel, som også denne gang trak så meget, at meget af tiden blev tilbragt der - nemlig Kreuzberg.    Hvis du

Gør din Halloween uhyggelig hyggelig i år

At bage småkager altid hyggeligt. At smage dem efterfølgende er endnu mere hyggeligt. En af de traditioner vi har taget til os omkring Halloween er at bage nogle småkager, der er formet som nogle klamme fingre. De skaber altid glæde i familien og er med til at skabe hygge. Denne opskrift giver dig 30-40 lækre småkager. Det er en meget nem opskrift, også selvom du ikke er "fingernem" ... Det skal du bruge til dine fingerkager 400 gram hvedemel 80 gram sukker 20 gram vaniljesukker 200 gram smør en knivspids salt 30-40 smuttede mandler (en per finger) Syltetøj (jordbær eller hindbær. Det du bedst kan li', men det skal bare være rødt) Sådan gør du Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, smør og salt sammen til en dej. Lad dejen hvile i køleskabet i en halv times tid. I mellemtiden kan du så skolde og smutte mandlerne. Del nu dejen i 2 lige store dele og del derefter hvert stykke i 15-20 mindre stykker. Hvert stykke formes nu som en finger (brug eventuelt